sobota 21. června 2014

Mořský vlk pečený s bylinkami a citronem

Klasická úprava, kterou můžete využít při pečení jakékoliv ryby. Nepřebijete tak tím chuť ryby a můžete si vychutnat její přirozenost.

Ingredience:
(2 osoby)

1 větší mořský vlk (asi 400 g)
hrst čerstvých bylinek (my dnes měli pouze kopr)
4 plátky citronu s okrojenou kůrou
větší špetka soli

Citrónový dip k rybě
100 ml majonézy
50 ml bílého hustého jogurtu
3-4 lžíce citrónové šťávy
hrst pokrájeného kopru
pepř
sůl

Troubu předehřejte na 200°C. Vykuchanou rybu zbavte šupin a dobře omyjte. Osušte a vevnitř osolte. Naplňte bylinkami a plátky citronu. Osolte i zvenku.

Vložte do trouby a pečte zhruba 25-35 minut dle velikosti ryby.

Mezitím si připravte citronový dip k rybě. Všechny ingredience v misce smíchejte a dochuťte solí a pepřem.