pondělí 17. listopadu 2014

Zelňačka s klobásou

Ingredience:
(4 osoby)

500g kysaného zelí
1 střední cibule
2 polévkové lžíce mleté červené papriky
1 lžička čerstvě nadrceného kmína
1 papriková klobása
olej
sůl

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Přidejte červenou papriku i kmín a za stálého míchání zarestujte (zhruba 2-3 minuty). Koření se krásně rozvoní.

Zelí pokrájejte na menší kousky a vložte do hrnce k cibuli. Zalijte vodou, pokud vám zbyla voda ze zelí, můžete ji přilít též. 

Vařte 20-30 minut, dokud zelí nebude měkké.

Mezitím si nakrájejte klobásu na kolečka a osmažte ji na troše oleje. Poté ji přidejte do polévky.

Polévku dochuťte solí, popřípadě cukrem, je-li moc kyselá.